Over mij


Mijn naam is Marty Gevers-Hermes, woonachtig in het buitengebied van Nijnsel, getrouwd en moeder van twee volwassen dochters.

Zo rond mijn 45ste levensjaar begon er wat te knagen: “Wil ik dit werk wat ik nu doe nog blijven doen? Waar word ik blij van, waar krijg ik energie van? Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe én waar ik absoluut niet blij van word?” Een proces waarbij alleen maar meer vragen opkwamen en waar ik zo snel geen antwoord op wist. Fysiek en emotioneel veranderde er nogal wat. Ik werd er vooral onrustig van. Achteraf ben ik me bewust van deze transformatieperiode die de overgang heet. Een noodzakelijke periode ook. Ik zie het als een zieleroep: “ga nu eindelijk eens doen wat van jou is”.

In deze roerige periode viel alles samen; van het opzeggen van mijn baan, een uitnodiging diezelfde week om naar Zuid-Afrika te gaan en vervolgens het hele roer omgegooid. De 3 weken in Zuid-Afrika, los van thuis en alle gewoontes en verwachtingen, heb ik ervaren dat het soms goed is om je even los te koppelen van je reguliere bestaan, naar binnen te kijken, te voelen en te ontdekken welke koers je gaat varen.

Het hoeft niet altijd rigoureus anders. De manier hoe je naar dingen kijkt kan al een enorm verschil maken.

Wat mij drijft is oprechte interesse in mensen. Hoe komt iemand tot bepaalde keuzes in zijn leven? Wat maakt dat iemand iets blijft geloven over zichzelf wat niet helpend is.
Wat maakt dat zoveel mensen zichzelf kwijtraken, de verbinding met zichzelf kwijtraken, laat staan met anderen?

Nieuwsgierig naar jouw verhaal loop ik een stukje met je mee op jouw pad. Met mijn vakkennis gaan we samen aan de slag, houd ik je een spiegel voor en schuw ik niet om liefdevol te confronteren. Help ik je te ontdekken wat van jou is, leer je anders te kijken, te voelen en je eigen manieren te vinden om óm te gaan met dat wat er is.

Scholing en werkervaring

 • Familieopstellingen met Kinderen & Jongeren 8-daagse gevolgd bij Ingrid Dykstra Academy door Ingrid Dykstra, juni 2023
 • Masterclass paardengedrag gevolgd bij Essenzie coaching door Sanny van Essen, juni 2021
 • Wandelcoaching gevolgd bij BivT, mei 2021
 • Simpson Protocol gevolgd bij Response Instituut door Christophe Dierckx van ‘Een beter plan’ , juli 2021
 • EMDR Emotie eten bijscholing gevolgd bij BivT, juni 2020
 • EMDR Kind en Jeugd bijscholing gevolgd bij BivT, januari 2020
 • ‘Jong en Rouw’ symposium ‘Expertisecentrum Omgaan met verlies’ door Huub Nelis en Tanja van Roosmalen, nov.2019
 • EMDR Master Practitioner gevolgd bij BivT, René Veraar, september 2019
 • Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur gevolgd bij Ortho Health Foundation, juli 2017
 • ‘Liefdesbang’ , symposium en masterclass, 3-daagse gevolgd bij Hannah Cuppen en Trisha Caetano, georganiseerd door https://yeyochildhoodtrauma.com/ april 2017
 • ‘Bekken- en seksuele problematiek’ , verdiepingsbijscholing door Hellen Nagel, gynaecoloog/seksuoloog, bij http://www.intoflow.nl/sddo-therapeuten, 4 november 2016
 • Gastdocent bij Trudo Weekendschool, lessen met thema’s communicatie en veiligheid bij jezelf en in de klas. http://www.trudoweekendschool.nl/
 • Masterclass Virtual Gastric Band gevolgd bij Hypnosecentrum/Rob de Groof, 19/20 december 2015
 • ‘Hormoon Wellness’ , geaccrediteerde bijscholing gevolgd bij Energetica Academy, http://www.energetica-academy.com25 september 2015
 • Academie voor Psychodynamica, 4 -jarige opleiding HBO-niveau, incl MBK en PSBK, juni 2015 www.psychodynamica.nl/
 • ‘Stromend door de overgang’ door Marijke Brouwers, geaccr. bijscholing gevolgd bij http://www.intoflow.nl/sddo-therapeuten/ 20 juni 2015
 • ‘Leven in een stiefgezin’ , geaccrediteerde bijscholing gevolgd bij Expertisecentrum, Omgaan met Verlies http://www.rietfiddelaers.nl// 
 • (Co)trainer Stageproject Hogeschool Utrecht: 2e jaars HRM studenten voorbereiden op assessment: voeren van reintegratie-/mobiliteits-/popgesprekken. Periode november 2013 – maart 2014
 • Stage tijdens training voor professionals ‘Stromend door de overgang’ bij http://www.intoflow.nl/ Periode januari – februari 2014
 • Stage Academie voor Psychodynamica, periode januari 2013 – februari 2015. Begeleiden van 1e en 2e jaars studenten tijdens praktijklessen.