Relatietherapie

Tarieven

Relatietherapie

Relatietherapie of relatiereparatie kan een waardevolle keuze zijn in verschillende situaties.

Wanneer overweeg je om in relatietherapie te gaan?

Als jij en je partner merken dat communiceren steeds moeilijker wordt, of als gesprekken vaak leiden tot misverstanden of conflicten, of wanneer er nauwelijks gecommuniceerd wordt, kan relatietherapie helpen om effectievere communicatievaardigheden te ontwikkelen.

Als jullie steeds terugkerende conflicten hebben waar geen oplossing voor lijkt te zijn, kan een relatietherapie helpen om de onderliggende oorzaken te identificeren en gezonde manieren te vinden om ermee om te gaan.

Als de emotionele of fysieke intimiteit in de relatie afneemt, kan relatietherapie een veilige omgeving bieden om deze aspecten van de relatie te verkennen en te herstellen.

Indien er sprake is van bedrog, wantrouwen of andere vertrouwensproblemen, kan relatietherapie helpen bij het herstellen van vertrouwen en het werken aan een gezonde basis voor de relatie.

Het ervaren van grote veranderingen zoals het krijgen van kinderen, veranderingen in carrière, verhuizingen, of andere levensgebeurtenissen kan stress veroorzaken in een relatie. Relatietherapie kan helpen om samen door deze veranderingen te navigeren.

Als een van de partners overweegt om de relatie te beëindigen, kan relatietherapie een laatste poging zijn om de onderliggende problemen aan te pakken en te beoordelen of de relatie al dan niet kan worden hersteld.

Als één van beide partners of beide zich ontevreden voelen over de relatie, ook zonder duidelijke reden, kan relatietherapie helpen om diepere kwesties helder te krijgen en te begrijpen.

Het is belangrijk op te merken dat relatietherapie niet alleen bedoeld is voor relaties in crisis. Het kan ook dienen als een preventieve maatregel, een ruimte waarin koppels hun relatie kunnen versterken en verbeteren, zelfs als er op dat moment geen ernstige problemen zijn. Het is altijd een persoonlijke beslissing.

Je kunt altijd gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen om te bepalen of het geschikt is voor jou en je partner.